Baru-baru ni jiran up di FB buat kek ni. Elok je menjadi. Terus mintak resepi. Datang mood rajin, kita pun trylah buat. Alhamdulillah menjadi. Takyah peram pulak tu cuma kena pukul telur lama sikit. Saya pukul lebih kurang 10 minit. Terima kasihlah kat jiran sudi share resepi.
Saya lapik baking paper terus sebab kek ni jenis melekat |
A
1 cawan gula
1 cawan air panas
2sb marjerin
Masak gula sampai cair dan jadi gold brown. Masukkan air. Kacau sekejap, masukkan marjerin, kacau sebati.
B
4 biji telur
1 cawan tepung
2 st soda bikarbonat
1 cawan susu pekat
1 st esen vanila
Ayak tepung dengan soda bikarbonat.
Pukul telur hingga kembang. Masukkan susu dan pukul lagi.
Masukkan esen vanila, tepung sikit-sikit dan pukul lagi.
Masukkan gula hangus tadi dan kacau sebati.
Bakar 160c lebih kurang sejam api bawah. Siap.
No comments:
Post a Comment