Tuesday, 4 December 2018

Melawat ke Zoo Songkhla, Hatyai


Entry kali ini nak cerita pasal percutian kami ke Krabi - Hatyai baru-baru ni. Dari Krabi, kami singgah Hatyai dulu semalaman sebelum balik KL. Dah alang-alang sampai kan, kita berjalan dulu. Krabi ke Hatyai lebih kurang 4 jam perjalanan. Tapi memang wajib singgahla sebab dari Krabi kita memang lalu Hatyai kalau nak balik KL. Rugilah kalau tak singgah.


Dah sampai Hatyai ni jangan lupa masukkan zoo sebagai salah satu tempat lawatan wajib. Berbaloi sangat dengan harga tiket. Kawasan zoo luas, bersih, cantik dan paling istimewa sebab boleh bawak masuk kereta sekali. Taklah penat nak berjalan. Yang taknak jalan dengan kereta, boleh naik tram yang dorang sediakan.
Harga tiket mampu milik. 150baht (RM19.09) dewasa, 70baht (RM8.91) kanak-kanak dan 50baht (RM6.36) kereta.Zoo ni dekat dengan Samila Beach. Saya ke Samila Beach dulu bergambar, baru ke zoo. Lepas zoo baru pusing balik ke Pasar KimYong, Hatyai beli barang nak bawak balik KL sebab ini hari terakhir kami kat Thailand. Pagi-pagi dah bangun terus bersiap dan check out hotel. Rugi lah datang jauh-jauh cuma nak lepak kat bilik je hehehe.
Zoo ni ada waterpark sekali. Sila bawak baju mandi ye 😁
Hatyai ke Songkhla lebih kurang 40minit perjalanan.

Cerita lain yang berkaitan percutian ni boleh klik link bawah

1 comment: