Tuesday, 20 July 2010

Puding Laici

Hari ni try buat puding laici. Resepinya dapat di MyResipi post oleh wifemuda. Cara buat senang dan bahan pun sikit je. Rasanya memang sedap my mom pun puji dan makan bertambah. Pada yang nak try boleh tengok di MyR atau ikut aje resepinya. Thanks pada wifemuda yang sudi syer resipi sedap ini.

Puding Laici

Bahan:
1-Air 600ml (kurangkan dan gunakan sirap laici)
2-10g serbuk agar-agar
3-Gula 1 1/2 cawan
4-1 tin laici
5-1 tin susu cair
6-1 sudu besar biji selasih (rendam dengan air suam)
7-Ceri merah (masukkan dalam buah laici dan susun dalam loyang) - tak buat

Cara:
Didihkan air, serbuk agar-agar dan gula. Kacau hingga larut.
Masukkan susu. Tutup api dan masukkan biji selasih.
Tuangkan ke dalam loyang laici tadi. Sejukkan dan siap.

No comments: