Wednesday, 5 October 2016

Menginap di Impiana Guest House, Wakaf Che Yeh

Cuti Raya Haji kali ni lama, dapatlah berjalan jauh sikit. Kali ni kita berjalan ke pantai timur pulak. Trip kali ni pergi ramai-ramai satu family. Semua pergi. Naik dua kereta. Gerak jam 12 tengah hari macam tu tapi sampai Wakaf Che Yeh dah nak tengah malam. Banyak kali berhenti dan jalan jem yang amat. Jem kat Merapoh sebab ada bas terbalik. Kiranya kami ni tolong sesakkan lagi jalan ke sana sebab menyibuk dengan orang nak balik kampung heheheh

Kali ni kami sewa homestay sebab rakyat ramai. Senang duduk homestay kalau ramai-ramai ni. Senang nak memantau. Kang kalau dok hotel, bilik lain-lain. Ada je yang lambat bersiap lah, itulah inilah. Kalau dok satu rumah senang. 

Homestay ni belakang Uptown Wakaf Che Yeh je. Jalan kaki agak jauh sikit tapi naik kereta memang tak sampai lima minit. Homestay ni di kawasan perumahan kampung tanah lot. Tapi dia dalam pagar. Rumah tiga bilik yang sangat selesa. Tak besar sangat dan tak kecil sangat. Ruang tamu pun besar. Dapur ada semua kelengkapan bagi sebuah rumah. Ada peti sejuk, dapur, pinggan-mangkuk, mesin basuh, toilet dekat dapur ada 2, dekat master bedroom ada satu tapi boleh share dengan bilik kedua. Bilik ketiga takde toilet tapi dah dekat sangat dengan dapur. Dapur pun ada meja makan. Memang terbaiklah homestay ni. Parking pun luas. Setakat 34- biji kereta tu takde hal lah.


Bilik pertama ada katil queen. Bilik kedua ada katil double decker yang bawah queen, atas single siap aircond. Bilik pertama dan kedua kongsi toilet. Toto, bantal pun ada lebih. Bolehla sesapa nak tidur kat ruang tamu pulak.


Bilik ketiga ada katil queen siap dengan almari. Bantal, toto pun ada lebih. Tuala pun ada disediakan. Tuala bersih dan tebal. Aircond pun ada. Memang selesa homestay ni. Sewa pun murah sangat berbaloi cuma RM150 semalaman. Saya ambik dua malam.

Bilik ketiga - Pic dari owner

Bilik pertama - pic dari owner

Bilik kedua - pic dari owner

Ruang dapur - pic dari owner

Pandangan tepi - parking - pic dari owner

Peti sejuk pun ada kicap, garam, gula, kunyit pun ada. Pinggan-mangkuk memang mencukupi untuk kita nak masak dan makan-makan. Air panas pun ada. Pendek kata memang puas hatilah.

Alamat:
2009 Jalan Puteri Saadong
Kg. Kota,
15100 Kota Bharu, Kelantan

Tel:
013-9074401


1 comment:

cô hàng xóm said...

Rong kinh là môt trong những triệu chứng bất thường mà chị em phụ nữ thường gặp. Đặc trưng của bệnh là tình trạng máu kinh là nhiều vượt quá mức trung bình và ngày hành kinh kéo dài. Rong kinh gây ra rất nhiều ảnh hưởng xấu đến cuộc sống và sức khỏe của chị em nên cần được thăm khám và điều trị kịp thời.