Monday, 28 February 2011

Jejari Ketam (Crabstick)

Terliur pulak tengok sifu-sifu blogger dok buat crabstick goreng ni. Kita pun buatlah juga dari lebihan crab stick lepas buat bebola ketam masa BBQ bersama keluarga dari Johor tempohari. Senang je buatnya tapi hasilnya boleh tahan. Sedap. Anak suka, suami pun suka, diri-sendiri pun suka. Bolehla buat untuk menu simple minum petang. Sekejap je buatnya dah siap. Resepi ikut Cik Mat Gebu. Terima kasih.

Jejari Ketam Rangup

Crab stick secukupnya
Tepung jagung/tepung ubi
Breadcrumb
Telur - pukul sikit

Salut crab stick dengan tepung, celup ke dalam telur dan salutkan dengan breadcrumb. ulang langkah 2 dan 3 untuk salutan yang tebal. Lepas itu goreng. Jangan lama sangat nanti crab stick lembik dan kurang sedap. Siap.

No comments: