Tuesday, 10 May 2016

Biskut Semperit Susu












Serius sedap. Tak sampai 24 jam dah licin botol. This weekend nampaknya kena buat lagi. Buatnya memang senang, bahan pun sikit tapi masalah nak terap dan bakar. Yang ni memang nak kena ambil masa sikit. Memang boleh jadi biskut favorite time raya la ni. Thanks pada yang share resepi (FB :
Azlina Ina)



Resepi

250 g butter (saya guna butterlite sebab murah heheh) suhu bilik
1 cawan susu pekat (saya guna 3/4)
400 g tepung jagung
3 sudu besar tepung kastard
1 sudu esen vanila

Mix sekejap je butter dan susu. Masukkan esen, tepung, gaul sebati. Letak pewarna kalau nak. 
Boleh diterap.
Bakar pada suhu 160c lebih kurang 20 minit. Siap



No comments: