Lama sungguh tak mencuba resepi baru. Ni resepi tertunggak yang dah lama berkurun dalam draft. Semalam terlebih vitamin rajin. Dah balik rumah pun sanggup keluar semula cari bahan. Itu time rajin. Time malas, barang depan mata pun buat tak nampak aje! Hehehe
Kek Biskut Cream Crackres Cheese
Balik semalam terus masak dinner. Dah siap tu terus godek cheesekut. Buatnya senang sebab tak yah nak bakar bagai. Just susun-susun dah siap. Bahan pun ada tiga jenis saja. Tapi hasilnya walla! Memang sedap hingga menjilat jari. Memang boleh buat selalu lah macam ni. Cuma semalam cari biskut Deluxe Cracker takde pulak. Mesti kena cari kat pasar raya besar ni. Jadi saya guna cream cracker Hup Seng saja. Tapi sedap je. Kalau guna Deluxe Cracker lagi double sedap kot. Tak apa, next time pergi Aeon bolehlah cari buat stok.
Kek Biskut Cream Crackres Cheese
Bahan:
250g cream
cheese
½ tin susu
pekat
Nestum bijirin (Tak letak)
Biskut Hup
Seng (Deluxe Cracker)
Susu Segar
Cara:
Pukul cream
cheese. Masukkan susu pekat. Gaul sebati.
Celup biskut
dalam susu segar.
Susun biskut
dalam Loyang. Sapu cream. Taburkan nestum. Ulang hingga habis.
Sejukkan
semalaman.
No comments:
Post a Comment