Tuesday, 28 March 2017

Blueberry Cheese Tart


Lama dah teringin nak cuba buat resepi ni. Selalu beli je tapi tak puas makan sebab mahal. Heheh...Kali ni kita try buat sendiri. Modal dalam RM30 dapat 56 biji cheese tart. Berbaloi ke tak. Entahla tapi kepuasan dapat mencuba sesuatu yang memang benda kita minat tu tak dapat dinilai dengan wang ringgit. Chewahh, gitu plak kan.

Corak tu masih comot sebab first time kan. Tangan dahla memang keras tak pandai melukis. Apa pun puashati dapat buat sendiri dengan jayanya, Yeahhhh...

Nampak comot tapi bila dah bakar dia akan elok je membulat 


Blueberry Cheese Tart

250g cream cheese
60g gula kastor

Mixer kan dua bahan ini sampai sebati. Masukkan 1sk esen vanilla, 1 biji kuning telur dan 1 sb butter. Mixer kan sebati. Masukkan dalam piping bag dan boleh isi dalam tart shell. Sebelum tu boleh letak filling yang digemari macam blueberry, strawberry, nuttela. Siap.

Resepi tart shell boleh google heheh

No comments: