Wednesday, 24 September 2014

Menuju Puncak Bukit Broga

1.7 km je heheheeh...gulppp


Tempat parking yang bersih. Kena bayar RM2
Alhamdulillah berjaya jugak sampai ke puncak Bukit Broga. Mula-mula rasa macam putus asa nak teruskan hiking. Bukan apa, rasa macam nak putus urat perut. Maklumlah tak pernah hiking macam tu. Baru nak start. Ikut program ofis. Ini kali kedua dah ofis anjurkan hiking ke Broga. Baru kali ni berkesempatan join.


Dari tempat parking tadi akan jumpa kawasan hutan dulu

Dah nampak lalang-lalang ni dah nak dekat lah 
Start hiking jam 4 petang macam. Sampai puncak dalam jam 6. Banyak sangat rehatnya. Selangkah dua hiking berhenti, selangkah dua lagi berhenti. Huhu memang separuh mati. Nampak sangat badan tak fix kan. Kurus je boleh harap tapi macam bawak tong air berat nak hiking. Hahahaha. Sungguh memalukan. Sepanjang hiking tu dalam hati cakap menyesal join program ni. Lainkali tak nak dah join. Ini pertama dan terakhir. Eh, tiba-tiba dah balik rumah rasa macam nak naik lagi je. Hehehe...

Point yang pertama. Bolehlah rehat lama sikit

Teruskan pendakian..sikit lagi je

Panorama indah
Seminggu kemudian tengok jiran upload gambar kat fb dia bawak anak-anak umur 10 tahun dengan 4 tahun naik Broga. Huh memalukan sungguh. Anak kecik macam tu boleh sampai puncak. Tak boleh jadi, lepas ni nak kena hiking lagi sampai takde rasa separuh mati punya perasaan. Chewah, semangat ni.

Dapat ambik gambar kat sini kira bukti dah sampai puncak Broga ye...Yeahhh!!
Turun tak penat sangat sebab tak perlu mendaki pun. Laju jelah turun. Tak sampai setengah jam dah sampai.


No comments: