Wednesday, 15 April 2009

Sponge Kek

Ini plain sponge cake yang dibuat 1 April lepas. Nak upload tapi gambar tak diedit lagi. Baru hari ni edit semua gambar yang terkumpul. First time guna sponge mix ni. Beli di LMC Bukit Rahman Putra. Tak sangka sedap rupanya. Dahlah senang nak buat, murah dan sedap pulak tuh. Mula tuh buat separuh aje. Takut tak sedap nanti membazir tapi tak cukup pulak. Huhu...Yang paling banyak makan ialah Azroy. Sambil buat homework pun tangan sebelah pegang kek. Agaknya dia dah bosan mama asik buat kek coklat.
Oleh kerana tak penah buat ada juga berlaku kesilapan. ingatkan macam kek biasa. Aku pukul hingga sebati pastu terus bakar. Tapi sebenarnya kena pukul hingga kembang naik gebu sekali ganda. Kek menjadi tapi berat sikitlah. Yang perisa pandan dibuat seminggu lepas menjadi. Ringan je...Macam chiffon kek

No comments: