Wednesday, 1 April 2009

Cream Puff dan Tart Swiss Hazel

Hampir seminggu tak membaking..last sekali buat lepat pisang isnin lepas. Itu pun bukan baking, kukus je...Semalam balik awal mulalah cari idea nak buat apa...Fikir punya fikir teringat nak buat cream puff jagung memandangkan ada baki setengah tin jagung lagi dalam esbok. Bahan memang dah ada kat rumah. Mulalah sediakan apa yang patut. Bila nak buat filling nya ambiklah jagung dalam esbok. Alamak...dah berkulat pulak...Puff nyer dah buat. Terpaksalah buat filling lain. Akhirnya buat je filling kastard dari resepi sos kastard puding roti. Okey jugak.

Sambil menunggu puff masak baru teringat baki adunan tart yang buat 2 minggu lepas. Masih ada banyak tapi tak tahu nak buat apa..Tu yang tersimpan je dalam esbok. Daripada buang baik buat sesuatu. Tengok punya tengok daripada bahan yang ada boleh buat tart swiss hazel. Hasilnya memang sedap. Lagipun nak try loyang yang baru beli kat Chow Kit 2 minggu lepas. Bagus pulak loyang tuh. Tak melekat langsung. Senang je nak keluarkan tart tapi masa keluarkan patah pulak sebab tart tu lembut. Aku main terbalik kan aje...huhu....

Pagi ni bawak ke ofis. Letak kat rumah pun sure tak habis....Ntah-ntah tak berusik langsung.

No comments: